Frederikshavn kommunes fremsynede sol-politik

0

Posted by admin | Skrevet i Ud i solen | Skrevet d. 13-05-2010

I Frederikshavn kommune er man visionær i forhold til solen. Og samtidigt er de så pragmatiske, at de godt ved, at man ikke får danskere til at rende rundt i skyggen hele sommeren. Nå – men i hvert fald har de deroppe vedtaget en solpolitik, som man kan læse mere om her og her.

Ideen er vel kommet fordi man har kigget i statistikkerne. Det viser sig, at Danmark er et af de lande med højeste forekomster af både modermærkekræft og hudkræft. Og de sidste 30 år er antallet af de to kræfttyper tredoblet i Danmark. Så man har jo nok vurderet, at der var brug for en indsats (og mon ikke andre kommuner følger trop senere).

Seneste skud på deres “indsats” er, at kommunens ansatte får udleveret uv-ure, så de kan få styr på uv-indexet. En fantastisk idé. Måske er uv-urene ikke dét, der ændrer meget, men det giver en masse bevågenhed og opmærksom omkring projektet, så kommunens borgere begynder at snakke om sol, hudkræft og modermærkekræft og mon ikke også de bliver lidt mere opmærksomme på det med at beskytte sig mod solen, solcreme, siesta, skygge, solhat og soltøj?

Jeg ønsker Frederikshavn held og lykke med projektet og håber, at flere kommuner vil følge trop.

Du er velkommen til at kommentere