D-vitamin og hysteriske mødre

2

Posted by admin | Skrevet i Ud i solen | Skrevet d. 16-05-2011

Af uransaglige årsager så er der folk (mest kvinder) der vælger at undlade at beskytte deres børn mod solens skadelige stråler med det argument, at “de skal jo også have d-vitamin” eller sågar “hvis man beskytter dem med solcreme og soltøj, så får de ingen d-vitamin”. Det er en kæmpe misforståelse. Sagen er den at uanset hvor meget du beskytter dem, så vil der jo trænge sol igennem. F.eks hals/nakke og håret, hvor man typisk ikke får så tæt et lag solcreme. Der skal nok komme sol ind. Eller sidst på dagen på vej hjem fra børnehaven. Solcremen er jo næsten helt forsvundet.

I denne artikel siger læge Lars Rejnmark Nielsen, der har forsket i d-vitamin mangel i mange år, at et kvarter i solen er rigeligt til at skaffe dig nok d-vitamin. Denne misforståelse blandt mødre er ikke bare forkert, den er også farlig. Børnene risikerer nemlig at blive ramt af kræft i huden senere i livet som følge af solskoldninger. Så sørg nu for at beskytte jeres børn

Kommentarer (2)

Over 50 % af befolkningen mangler D-vitamin. Så vi skal have mere og jævnlig sol på kroppen. 15 minutter er slet ikke nok for at give et tilstrækkelig niveau og slet ikke nok til at bevare et optimalt niveau gemmem vinteren og foråret. Studier har nu også vist at mere og jævnlig sol er forbundet med mindre risiko for hudkræft.

Søren

Sådan noget sludder. 15 minutter i solen er ikke nok til at få nok D-vitamin.

Du er velkommen til at kommentere