Mega kryds-og-bolle

2

Posted by admin | Skrevet i Sjov med mange børn | Skrevet d. 06-05-2010

Skal du bruge en leg til mere end seks børn (man kan godt være færre, men seks er næsten minimum for at ha’ det rigtigt sjovt), så er mega-kryds og bolle en god idé. Den indeholder både hjernegymnastik og god motion.

Det skal du bruge:

  • 2 x 3 beanbags, træstykker eller andet, man kan have i en hånd og løbe med. Der skal være 3 i en farve eller udformning og 3 i en anden farve eller udformning, så børnene kan se, om det er “kryds” eller “bolle”.
  • Otte stykker snor eller minestrimmel til at markere kryds og bolle-spillepladen op med
  • 12 pløkker eller søm til at holde minestrimlen eller snoren fast i græsplænen med
  • En græsplæne

Sådan gør du:

Marker din spilleplade i græsplænen med søm/pløkker og minestrimmel/snor. Spillepladen skal være så stor, at man nemt kan se den. Gerne 1,5 x 1,5 meter.

Del børnene i to lige store hold.

Forklar dem evt. reglerne for kryds og bolle, hvis de ikke kender dem i forvejen.

Stil dem nu op på to rækker ca. 20 meter fra “spillepladen”. De tre første i hver række får hver en “beanbag” eller hvad du har brugt til at markere hhv. kryds og bolle.

Mega kryds og bolle

Pigerne mod drengene

Når du fløjter til start, løber den første i hver række alt hvad han/hun kan op til spillepladen og placerer sin “beanbag”. Den må ikke smides, men skal lægges. Når den er lagt, løber barnet tilbage og næste løber sætter kurs mod spillepladen.

Når de tre første har placeret deres beanbags, skal de næste bare løbe tomhændet op til spillepladen og flytte deres holds beanbag, indtil ét af holdene har vundet. Det giver masser af motion (da det godt kan betale sig at komme foran konkurrenterne) og giver også lidt hjernegymnastik, når man skal tænke hurtigt over, hvor man skal placere den næste beanbag.

God fornøjelse

Kommentarer (2)

Hej
Fandt din blog via webiq, og denne ide er da en jeg skal bruge her når knægten skal holde fødselsdag.

Som et alternativ til wii, playstation osv. og så får de også løbet noget af sukkeret ud af kroppen igen.

Men vender tilbage igen, for at se hvad du ellers har af gode ideer. ;o)

Ja – jeg skulle lige afprøve Webiq ;o) Herligt, at det gav et besøg.

Mega kryds og bolle er genialt til at løbe noget af sukkeret af igen. Og børnene elsker det. Som regel vil taber-holdet jo ha’ en revanche.
Vil du gerne ha’ at de får endnu mere motion, kan du jo bare øge længden til spillepladen. Men det er nu sjovest, hvis alle deltagerne kan se, hvordan spillet udvikler sig. Så står de, der ikke løber, og råber til deres mand i felten, hvor han skal smide sin beanbag. Det betyder, at han bliver forvirret og selv skal træffe en beslutning. Det er sjovt at se, at nogle børn er meget bedre til den slags end andre.
Kig forbi en anden gang – der skal nok komme flere gode tips til børnelege ;o)

Du er velkommen til at kommentere