Pizza i grill

3

Posted by admin | Skrevet i Opskrifter | Skrevet d. 07-05-2010

Okay – måske er titlen lidt misvisende. Det er kun dejen, jeg vil give dig en opskrift på. Jeg har ledt længe efter en pizzadej opskrift, der var forholdsvis nem at lave og hvor bunden er knasende sprød, da vi tit har pizza på vores madplan hjemme ved os. Det kræver dog een ting mere: En pizzasten! Sådan en fætter kan du få for 100-200,- kr. og den fåes også i rund, så den kan være i din kuglegrill.

Dette er den dej, jeg har prøvet, som giver den sprødeste bund. Der er til fire pizzaer med en diameter på ca. 35 cm. Nok til fire personer. Desværre tager den lidt lang tid at lave. Tid ca. 2 timer (inkl hævetid).

 • 20 g. tørgær eller alm. gær
 • 3 dl lunkent vand
 • 375 g økologisk Il Fornario durum mel (kan som regel fåes i SuperBrugsen og Bilka) eller.. hvad jeg er virkeligt vild med: Blå caputo mel.
 • 125 g alm. økologisk hvedemel
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 tsk sukker
 • 2 tsk salt

Og så gør du ellers bare følgende:

 1. Opløs gæren i vandet
 2. Tilsæt sukker, olivenolie og salt
 3. Tilsæt mel og ælt i en 4-5 minutter til dejen slipper
 4. Stil dejen til hævning i ca. 1 time (med et viskestykke over)
 5. Slå dejen ned og ælt den igennem igen
 6. Dejen skal hæve igen i ca. tre kvarter
 7. Slå dejen ned og del den i fire lige store dele
 8. Rul dem ud og kom dit favorit-fyld på
 9. Husk at varme din pizzabagesten i grillen, inden du smider pizzaen på

Vi kan lige bage fire pizzaer på en omgang kul. Så skal du bare flere pizzaer, skal du nok fylde flere kul på end normalt

Velbekomme

Kommentarer (3)

[…] Så kom fragtmanden lige med tre flasker Malbec fra vin-området Mendoza i Argentina. Jeg er ingen vin-kender, men jeg sætter stor pris på en god rødvin. Da jeg i 2007/08 var i Argentina tilbragte jeg en stor del af tiden i og omkring byen Mendoza (som faktisk er en pæn og hyggelig by med Andes-bjergene som en flot baggrundskulisse). Mendoza er Argentinas største vin-område og for pokker, hvor fik man noget god vin her. Specielt glad blev jeg for rødvin lavet på Malbec-druen, så jeg fik lige leveret tre forskellige Malbec-drenge fra Mendoza med fragtmanden her til morgen. Mon ikke een af dem bliver åbnet i aften, når vi skal ha’ pizza lavet i grill? […]

Opskrift på Pizzadej. Det er bare for dumt og useriøst og vidner om en der ikke aner en brik om bagning og slet ikke om pizzadej.
20 g tørgær eller alm gær! hvor dumt. 20 g tørgær svarer til 91 g alm gær, altså næsten 2 pakker gær til 400 g mel. Mv Ole

Prøv at erstatte lidt af melet med semolina – det gør dejen mere håndterbar, hvilket virkelig er at foretrække, når man griller pizzaen. Jeg så det både hos Jamie Oliver og Gorm Wisweh (http://www.morsoliving.dk/gorms-pizzadej)

Du er velkommen til at kommentere