Så er rabarber-sæsonen over os igen og denne gang skal du få min favorit-dessert: kold rabarbersuppe.
Det er intet mindre end en himmelsk dessert. Sørg for at den er iskold. Smid den gerne i fryseren en time eller to inden servering, så tager den kegler.
Det skal du bruge:
- Ca. 700 gram rabarber
- 1 stang vanilje
- 1,2 liter vand
- 350 gram sukker
Sådan gør du:
- Vask rabarberen og skær den i stykker på ca. 3-5 cm
- Kog rabarber, vaniljestang, vand og sukker i ca. 15 minutter
- Lad hele molevitten køle godt ned.
- Sigt så rabarber og vanilje fra. Pres rabarberen ned mod din sigte, så al væden kommer med ud
- Flæk vaniljen på langs og skrab vaniljekornene ud og kom dem i suppen
- Sæt i køleskabet og senere i fryseren
Den kolde rabarbersuppe smager formidabelt med vaniljeis og skiveskårne jordbær i. Du kan også variere den ved at tilsætte lidt ingefær eller mynte under kogningen.
Velbekomme
[…] børnene sover til middag. Når de vågner har jeg tænkt mig at sætte rabarber over til denne kolde rabarber suppe. Den er helt suveræn og vi kan slet ikke nå at bruge alle vores rabarbere […]
Halløj 🙂
Hvor mange personer er der ca til?
[…] blev for en uges tid siden tippet om denne helt fantastiske rabarbersuppe. Prøv den! Det er seriøst så god en dessert, så jeg ser slet ingen grund til at skulle lave min […]
Hej
Vil prøve at lave denne roste suppe. Hvor mange personer er opskriften beregnet til?
Kan den fryses ned?
Faldt lige over opskriften 2.7 kg rabarber og 6 l saft det smager mums. Så det sommer?????????