Familieferie til Marrakech, Marokko

2

Posted by admin | Skrevet i Blandede bolcher | Skrevet d. 12-04-2012

Jeg sidder i de her dage og laver en fotobog fra vores familietur til Marrakech i Marokko i december 2010. Det var på mange områder en helt fantastisk tur og jeg vil gerne dele nogle af tingene med jer. Dels lidt om det praktiske, men også lidt om udbyttet.

På daværende tidspunkt bestod vores familie af Signe på 12, Otto på 1 og så mor og far. Mor var gravid og vi valgte at tilbringe 14 dage sammen uden indkøb, madlavning, rengøring, tøjvask, snerydning og hvad der ellers følger af en ganske almindelig hverdag. Jeg havde tidligere været i Marrakech i Marokko og vurderede, at det ville være et godt rejsemål om vinteren på grund af:

  • Klimaet er fint på det tidspunkt. Ikke for varmt og stadig dejligt lunt.
  • Byen er magisk med sit torv og sine snørklede små gader. Duftene, dyrene og lydende er som at træde ind i 1001 nat. Børnene var vilde med det
  • Det var til at betale. Billetterne derned kostede 3916,- med Norwegian (der flyver direkte København – Marrakech) og overnatning på Riad Jona endte i omkring 14.000,-. Det var lav-sæson på det tidspunkt så i store dele af perioden havde vi Riad’en for os selv. (En riad er en bygning med typisk 8 værelser og er beliggende i medinaen – den gamle del af byen).
  • Mad er forholdsvis billigt dernede. Spiser man på en mindre restaurant kan en familie på 4 sagtens spise for 100,- kroner.

Den bedste gevinst ved turen var, at Signe og Otto fik et fantastisk forhold dernede. Der udover var det fedt at have 14 dage, hvor vi ikke skulle andet end at være sammen.

Medinaen i Marrakech er larmende og beskidt, men på sin egen charmerende måde. Det betyder dog, at man får nok på et tidspunkt og så er det rart at kunne trække sig tilbage til sin riad og nyde lidt fred og ro. I Marrakech snakker de jo arabisk og fransk, men rigtigt mange steder kan de sagtens forstå engelsk. Vil I dertil vil jeg anbefale, at I bor i Medinaen selvom det er svært at finde et sted med swimmingpool (hvilket jo er rart, når man har børn med). Men udenfor byen ligger et vandland, som man kan komme til på omkring 20 minutter.

Da Otto stadig skulle sove middagslur var det essentielt for os, at vi boede inde i medinaen. Udenfor byen ligger flere store resorts med “all inclusive”. De giver ikke noget autentisk billede af Marokko, men det er nemt. Da vi boede i medinaen kunne vi gå hjem og sove middagslur og så gå ud igen om eftermiddagen/aftenen. Det var helt perfekt.

Her er et par billeder fra vores fantastiske tur.

Marrakech' medina er magisk

Marrakech medina er magisk for børn

Afslapning i riaden

Her slappede vi af om aftenen og når Otto sov til middag

Mini pool på toppen af riaden

Mini pool på taget af vores riad (hvor vi også spiste morgenmad)

Fantastisk meget frugt

Frugtpriserne er noget anderledes end i Rema1000 - og frugten smager bedre

Det er en god idé at have en god solhat med til børnene og en uv dragt, hvis I vil være i poolen. Solen kan være styg dernede.

Kommentarer (2)

Det kunne da være, man skulle tage til Marokko med familien næste gang. Vi er en halvt fransk familie, så vi foretrækker destinationer, hvor de taler fransk. Først har jeg lige lovet børnene en tur til Paris, men jeg skal da lige have snakket med manden om muligheden for Marokko – det ser skønt ud!

Hej
Ved lidt tilfældig søgen på Marrakech med baby faldt jeg over denne blog. Efter dine beskrivelser og billeder er jeg nu endnu mere besluttet på, at vi skal afsted. Jeres Riad ser rigtig dejlig ud. Kan du anbefale den? Og i så fald må jeg få info dertil?
Mange hilsner Sara

Du er velkommen til at kommentere